Regler

Matcher

Det är mycket viktigt att ni samlas vid matchplanen i god tid före avspark för att undvika förseningar i spelschemat. Matcherna startar exakt på utsatt tid. Har ni frågor vid planen så finns det en planvärd vid plan A, B och C, en värd vid planerna D, E och F och en i Granlo plan G. Dom har direktkontakt med sekretariatet och sjukvården vid frågor och hjälp.
Dispenser
Generell åldersdispens för högst två 1-årsöveråriga spelare i lagets trupp under cupen.

Dispens för överårig spelare per match, kan medges enligt följande:
7-manna: Generell åldersdispens för högst två 1-årsöveråriga spelare per match.
5-manna: Generell åldersdispens för högst två 1-årsöveråriga spelare per match.
Laguppställning
Laguppställningen lämnas in i sekretariatet lördag morgon i samband med anmälan . Inga tillägg på laglistan är därefter tillåtna.
5- mannaspel
Matchtiden är 2x15 minuter i både gruppspel och slutspel. Pausvila är max 5 minuter. Inspark sker från sidlinjen och bollen får inte gå direkt in i mål utan att någon rör den. Målvakten får inte sparka eller kasta bollen över halva planen efter den varit över kortlinjen. Bollen är i spel när den passerat målområdet. Vid oavgjorda matcher i slutspel så avgörs matcherna med straffläggningar.
7-mannaspel
Matchtiden är 2x20 minuter i både gruppspel och slutspel. Pausvila är max 5 minuter. Om en spelare utför inkastet på ett tekniskt felaktigt sätt skall samma spelare ha möjlighet att göra om inkastet, efter att domaren gett en kort instruktion om hur inkastet skall utföras. Vid oavgjorda matcher i slutspel så avgörs matcherna med straffläggningar.
Gruppspel i serieform, slutspel i cupform
Seger ger 3 poäng och oavgjort ger 1 poäng.

Straffläggning
3 straffar vardera. Är det fortfarande inte avgjort efter tre straffomgångar tillämpas sudden straffar, en och en tills det hela är avgjort. Alla i laget ska ha lagt varsin straff innan en spelare tillåts lägga en andra straff.

Följande regler gäller vid inlämnande av protest:

Protest skall lämnas in senast 15 min efter matchslut.
Protestavgift: 200 kr, återbetalas vid godkänd protest.

1. Det är alltid inlämnad laglista med spelarnamn som gäller.
2. Skulle tröjnummer vara mixade är det ändå spelarnamnen som är gällande.
3. Det är olovligt att ta in extra spelare som finns representerade från annat inrapporterat lag i cupen.
4. Spelare från yngre årgång får tas in som extra spelare i laget, det behöver inte nödvändigtvis rapporteras in.

Prisutdelning & 3:e pris

Prisutdelning för finallagen äger rum direkt efter avslutad finalmatch vid anvisad plats på Selånger IP. Finallagen får medalj och segrande lag pokal ( 15 st medaljer & diplom per lag ).
Någon tredjepristagare koras ej. Förlorande lag i semifinalerna delar 3:e plats i cupen.

Omklädningsrum

Lagen har tillgång till omklädningsrummen 20 minuter innan matchstart, inga kläder och dylikt får lämnas kvar i omklädningsrummet under matchen utan tas med ut. Laget har sedan tillgång till omklädningsrummet en kort stund för dusch och omklädning efter matchen.
Alla flicklag har tilldelats omklädningsrum nr 5 och 6. Dessa ligger på bortre gaveln av det röda "bingolottohuset".
Listor på lagens omklädningsrum finns uppsatta på anslagstavlan och på omklädningsrumsdörrarna.