Regler

TÄVLINGSREGLER

I Ersans Pokal gäller samma generella tävlingsbestämmelser som i S:t Erikscupen.

Dispenser från Stockholms Fotbollför­bund accepteras således. Vid överträdel­ser av denna regel blir laget av med poängen i den match man spelade med okva­lificerad spelare.

Födda 05-07

I slutspel och kval, som spelas i cupform, gäller vid oavgjort resultat följande: Förlängning 2x5 (1x10) minuter och om matchen efter förlängning fortfarande är oavgjord tillgrips straffsparkar, 5 per lag osv.  Fr.o.m. kvartsfinal får en spelare endast delta i ett lag, oavsett åldersgrupp, i övrigt gäller fri representationsrätt inom föreningen.  

Antal spelare och speltid

Nivåval

Nivå 1 (lite svårare) eller Nivå 2 (lite lättare) i rutan som heter Nivå vid anmälan. Vi lottar sedan in lagen i grupper om minst 4 lag med nivåvalet som utgångspunkt. En förutsättning är dock att vi får in ett tillräckligt antal lag i klassen så att det faktiskt går att nivåindela. OBS f o m 8-delsfinalerna är det fri lottning och alltså ingen nivåindelning.

MATCHBOKNING

Matcherna i grupspelat och ev kval- / åttondelsmatch arrangeras av lagen själva med hemmalaget som huvudansvarig för matcharrangemanget med plan, domare etc. Kvartsfinaler, semifinaler och finaler arrangeras av Älvsjö AIK och spelas på Älvsjö IP om inget annat är överenskommet mellan arrangör och aktuella lag.

EXEMPEL: Lag A har lottats som hemmalag mot lag B i gruppspelet. Lag A's ledare kontaktar i god tid lag B's ledare och föreslår ett speldatum. Om inte lag A's ledare i god tid kontaktar lag B's ledare är det lag B's ledares skyldighet att kontakta lag A's ledare. Om inte lag A kan få tag i plan skall matchen spelas på lag B's hemmaplan. Arrangerande lag håller med domare.

GRUPPSPEL OCH SLUTSPEL

OBS!!ALLA LAG SPELAR GRUPPSPEL. Grupperna består av 4 eller 5 lag. Erforderligt antal lag går vidare till slutspel.

PRISER

Lagpriser och personliga priser tilldelas finallagen, pokal till segrande lag, 18 st medaljer per lag till finallagen.  

SPELPERIODER

Gruppspel                     5/10 2019 – 12/3 2020        2019/2020

Åttondelar / kval            13/3 – 21/3                            2020

Kvart                             27-29/3                                 2020

Semi                             1/5 och 21/5                          2020                   

Final                              6 juni                                    2020

Matcher (grupp-, kval- och åttondelsmatcher) som inte är spelade innan utsatt sista datum kan komma att lottas om inget annat är överenskommet med berörda lag.

RESULTATRAPPORTERING Efter varje gruppspelsmatch/kvalmatch SKALL I FÖRSTA HAND HEMMALAGETS ledare rapportera in resultatet via laginloggningen på cuphemsidan. Om hemmalaget missar att göra det inom rimlig tid kan även bortalaget rapportera in resultatet. 

 

Födda 08-10

Alla spelar 7-manna, 7+fritt antal spelare, 2x20 min

Lagen delas/lottas in i grupper om 5-6 lag per grupp och spelar dessa grupper med enkelmöten under perioden 5/10 2019 – 22/3 2020. Därefter lottas lagen till två matcher vardera i vald nivå som genomförs på Älvsjö IP i Älvsjö AIK’s regi. något av följande datum: 28-29/3, 1/5, 21/5 och/eller 6/6 

Nivåval

Nivå 1 (lite svårare) eller Nivå 2 (lite lättare) i rutan som heter Nivå vid anmälan.  Vi lottar sedan in lagen i grupper om 4-6 lag med nivåvalet som utgångspunkt. En förutsättning är dock att vi får in ett tillräckligt antal lag i klassen så att det faktiskt går att nivåindela. 

MATCHBOKNING

Matcherna i gruppspelet arrangeras av lagen själva med hemmalaget som huvudansvarig för matcharrangemanget med plan, domare etc. De två sista matcherna arrangeras av Älvsjö AIK och spelas på Älvsjö IP om inget annat är överenskommet mellan arrangör och aktuella lag.

EXEMPEL: Lag A har lottats som hemmalag mot lag B i gruppspelet.  Lag A's ledare kontaktar i god tid lag B's ledare och föreslår ett speldatum. Om inte lag A's ledare i god tid kontaktar lag B's ledare är det lag B's ledares skyldighet att kontakta lag A's ledare. Om inte lag A kan få tag i plan skall matchen spelas på lag B's hemmaplan. Arrangerande lag håller med domare.